A Costa aromaszelepe mindent megtesz a minőségi őrölt kávékért

Miért választja a prémium kávékülönlegességeket gyártó Costa Coffee a vákuum csomagolás helyett a puha, aromazáró szeleppel ellátott csomagolást? 

‌A legfontosabb tudnivaló, ami nem köztudott, hogy a kávé pörkölés után nagy mennyiségben bocsájt ki széndioxidot. Ez a pörkölés közben végbemenő kémiai reakciók elkerülhetetlen következménye. 

‌Ahhoz, hogy az őrölt kávét vákuumcsomagban lehessen forgalomba hozni, az őrlés után pihentetni kell, így biztosítva, hogy a vákuumcsomagolás ne fújódjon fel. Ezzel csak annyi a gond, hogy sajnos ez alatt a pihentető időszak alatt – ami akár két nap is lehet – a széndioxid mellett az aromák is nagy mennyiségben távoznak az őrölt pörkölt kávéból és sajnos a kávé oxidációja is elkezdődik, 
‌ami további aromasérüléssel jár.

A prémium kávékülönlegességeket gyártó Costa Coffee nem enged a magas minőségből! Aromazáró soft pack szelepes csomagolása lehetővé teszi, hogy a pörkölés után a leőrölt kávét azonnal csomagolják és a szén-dioxid eltávozása úgy történjen, hogy eközben a kávészemcsék nem érintkeznek az oxigénnel. 

‌A kávé csomagolásának további fontos szempontja a környezettudatosság. A vákuumcsomagoláshoz használt csomagolóanyagok a technológiából adódóan jelentős mennyiségben tartalmaznak műanyagot, hiszen csak így kerülhető el, hogy az oxigén bejusson a csomag belsejébe. A Costa a környezet károsításának elkerülése érdekében nem csak a kávészemek esetében figyel arra, hogy azok tanúsított forrásból származzanak, hanem a csomagolása során is csak a Rainforest Alliance által jóváhagyott anyagokat használ fel.