A tökéletes cappuccino
A Costa Coffee nemcsak minőségi kávéjával és szakértelmével, hanem alap és ünnepi kávés receptekkel is szeretne abban segítséget nyújtani, hogy idén karácsonykor
Te lehess a család baristája!
Hozzávalók 1 főre:
espresso
melegített tej és tejhab
magas kakaótartalmú csokoládé vagy csokoládéöntet
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsünk fel a tejet 60-65 fokra, majd tejhabosító vagy French Press használatával készítsük el a tejhabot. Nem szabad túl keményre verni, lágy, selymes állagú tejhabot készítsünk.
Lefőzzük az espressót, beleöntjük a csészébe, majd a tejhabot rögtön az elkészülése után beleöntjük a kávé közepébe. A tökéletes cappuccino három egyenlő részben áll össze a kávéból, meleg tejből és a tejhabból.
Ha csokoládéöntet helyett szilárd csokoládénk van, melegítsük fel tejjel és cukorral, amíg sűrű, krémes állagú lesz.
Töltsük kis lyukú habzsákba vagy díszítő flakonba az öntetet - a mintát érdemes azonnal a cappuccino elkészülte után rárajzolni a tejhabra, így ha nem kész öntettel dolgozunk, ezt készítsük el előbb.
Eszterházy-minta elkészítése: A kávé közepétől kezdődően kifele haladva rajzoljunk koncentrikus köröket. Majd utána egy fogpiszkálóval vagy hústűvel négy vonalban, kilencven fokonként kifelé húzunk, a felezőjét pedig befelé.
A képen lévő mintához egy dupla vonalú keresztet kell rajzolni, majd a szárait körvonalban elhúzni a fogpiszkáló segítségével.
Rajzolhatunk bármilyen mintát, bármilyen öntetből (csokoládé, karamell,stb.) csak a kreativitás szabhat határt.
