A tökéletes cappuccino

A Costa Coffee nemcsak minőségi kávéjával és szakértelmével, hanem alap és ünnepi kávés receptekkel is szeretne abban segítséget nyújtani, hogy idén karácsonykor ‌ ‌
‌Te lehess a család baristája!

Hozzávalók 1 főre: 

‌espresso 
‌melegített tej és tejhab 
‌magas kakaótartalmú csokoládé vagy csokoládéöntet 

‌Elkészítés: 

‌Egy lábasban melegítsünk fel a tejet 60-65 fokra, majd tejhabosító vagy French Press használatával készítsük el a tejhabot. Nem szabad túl keményre verni, lágy, selymes állagú tejhabot készítsünk. 

‌Lefőzzük az espressót, beleöntjük a csészébe, majd a tejhabot rögtön az elkészülése után beleöntjük a kávé közepébe. A tökéletes cappuccino három egyenlő részben áll össze a kávéból, meleg tejből és a tejhabból. 

‌Ha csokoládéöntet helyett szilárd csokoládénk van, melegítsük fel tejjel és cukorral, amíg sűrű, krémes állagú lesz. 

‌Töltsük kis lyukú habzsákba vagy díszítő flakonba az öntetet - a mintát érdemes azonnal a cappuccino elkészülte után rárajzolni a tejhabra, így ha nem kész öntettel dolgozunk, ezt készítsük el előbb. 

‌Eszterházy-minta elkészítése: A kávé közepétől kezdődően kifele haladva rajzoljunk koncentrikus köröket. Majd utána egy fogpiszkálóval vagy hústűvel négy vonalban, kilencven fokonként kifelé húzunk, a felezőjét pedig befelé. 

‌A képen lévő mintához egy dupla vonalú keresztet kell rajzolni, majd a szárait körvonalban elhúzni a fogpiszkáló segítségével. 

‌Rajzolhatunk bármilyen mintát, bármilyen öntetből (csokoládé, karamell,stb.) csak a kreativitás szabhat határt.