Csokoládés café latte variációk

A Costa Coffee nemcsak minőségi kávéjával és szakértelmével, hanem alap és ünnepi kávés receptekkel is szeretne abban segítséget nyújtani, hogy idén karácsonykor 
‌Te lehess a család baristája!

Hozzávalók 2 főre: 

‌30 g táblás étcsokoládé 
‌kristálycukor/vaníliás cukor 
‌vanília aroma/vanília rúd magjai 
‌3 dl zsíros friss tej (3,6%) 
‌dupla espresso/dupla americano meleg tej (ízlés szerinti mennyiségben) 

‌Extra hozzávalók: friss bio narancs héja, friss mentalevél, csokoládé gyöngy 

‌Elkészítés: 

‌A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Adjunk hozzá egy kevés tejet a szirupos állag eléréséig. Ízlés szerint keverjünk hozzá cukrot, illetve vaníliát. 

‌A cukor karamellizációja miatt melegítsük tovább még körülbelül 10 percig a keveréket vízfürdő felett. 

‌Amíg a csokoládés cukorszirup alacsony láng fölött melegszik, addig elkészítjük a kávé alapot (espressonál kotyogó, americanonál french press kávégépben). 

‌Az elkészült szirupot elfelezzük, egy üvegpohár aljára öntjük és erre az alapra öntjük rá a kávét. Ezután melegített tejjel felöntjük a poharat. Tejszínhabbal és csokiszórással díszítjük a kávédesszertünket. 

Narancsos, mentás variáció elkészítése:

‌Az első lépést követően, a vanília hozzáadása után adjunk a keverékhez durvára darabolt narancshéjat, illetve mentaleveleket is, majd folytassuk a keverék melegítését. Arra figyeljünk, hogy a pohárba történő kiöntés előtt a narancshéj darabokat, illetve a mentaleveleket távolítsuk el a főzetből! 

‌Gávris Iván tippjei: 

‌1. Tördeljük meg a narancshéjat, mielőtt hozzáadnánk csokoládé főzethez úgy, hogy a kipattanó olajcseppek a csokoládéra essenek, és csak ezután adjuk a keverékhez. Így még intenzívebben érződnek majd a narancsban található nagyszerű aromák. 

‌2. Az eltávolított narancshéj darabokat, amelyeket bevont a csokoládé szirup helyezzük egy külön kistányérra és szervírozzuk fel az elkészült ital mellé. Így ízletes, csokoládéval kandírozott narancshéjat kapunk.

‌3. Érdemes az összetevők arányain ízlés szerint változtatni, hogy a számunkra legjobb ízélményben lehessen részünk.