Mivel készül az otthoni kávéd?

Az, hogy milyen kávét veszünk le a boltok polcairól, szorosan összefügg azzal, hogy milyen kávéfőző eszközeink vannak otthon. Te miben készíted a napi kávédat? A Costa Coffee készített egy felmérést arról, hogy melyek a legfontosabb szempontok az otthoni kávéfőző vásárlásakor, hogyan választunk kávéfőző eszközt. 

‌Az otthoni kávézás, kávékészítés elengedhetetlen kelléke a kávéfőző vagy kávégép. A kávégépek piacán hasonlóan a kávéhoz a vásárlók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségi kávézásra.

A kávégépek és kávéfőzők eladási adatai szerint a magyarok kávéfőző eszközök terén folyamatosan fejlesztik otthoni lehetőségeiket a pandémia kezdete óta: a beépített darálót is tartalmazó, automata eszpresszó kávéfőzők kimagaslóan keresettek, de jelentősen megugrott a kapszulás kávéfőzők értékesítése is. 

‌Te mivel készíted az otthoni kávédat? A háztartások javarésze több mint két típusú kávéfőzővel rendelkezik – szinte egyformán népszerű a kotyogós (38%) és a kapszulás (37%) kávéfőző.

Gávris Iván, a Costa Coffee kávészakértője: „Magas minőségű kávéból a kotyogós kávéfőzővel is barista minőségű kávé készíthető – a lényeg a kávé minőségében és néhány apró trükkben rejlik. Ilyen trükk, hogy mindig forró vizet tegyünk a kávéfőzőbe, vagy ne nyomkodjuk le a kávét a kotyogósban.”


Minden második kávéfőzőt vásárló számára a legfontosabb szempont, hogy egyszerűen, jó minőségű és finom kávét lehessen készíteni otthon is az eszköz segítségével. Az ár nem döntő tényező a vásárláskor, ebből is látszik egy eltolódás a funkcionális, felébredést célzó kávézástól az élménykávézás irányába. 

‌A Costa Coffee remek partnere lehet az otthoni kávézásnak, legyen az presszó, latte, cappuccino, ristretto vagy épp jeges kávé.