Téli emlék

A Costa Coffee nemcsak minőségi kávéjával és szakértelmével, hanem alap és ünnepi kávés receptekkel is szeretne abban segítséget nyújtani, hogy idén karácsonykor 
‌Te lehess a család baristája!

Hozzávalók 1 főre: 

‌200 g cukor 
‌2 rúd fahéj 
‌6-8 szem szegfűbors 
‌12 db szegfűszeg 
ujjnyi méretű, szeletelt, friss gyömbér 
‌1 narancs héja (reszelve vagy vágva) 
‌1 teáskanál reszelt citromhéj 
‌250 ml víz espresso meleg tej (ízlés szerinti mennyiségben) 

Elkészítés: 

‌A cukrot elkezdjük melegíteni egy edényben, alacsony láng fölött. Amikor elkezd karamellizálódni, akkor hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűborsot, a szegfűszeget, illetve a gyömbért. Ezután hozzáadjuk a friss narancs, illetve a szárított citrom héját is. 

‌A gőzölgő cukorsziruphoz hozzáadjuk a vizet, és alacsony lángon forraljuk még nagyjából 15 percig, majd kis pihentetés után leszűrjük. 

‌A kész szirupot egy üvegpohár aljába öntjük, majd rárétegezzük a lefőzött kávét és a felhabosított meleg tejet. A szirup nagy mennyiség, használjunk belőle ízlés szerint, a maradékot pedig csatos üvegben elrakva hosszú ideig tárolhatjuk. 

‌Díszíthetjük tejszínhabbal, színes szórócukorral, csokoládéforgáccsal, vagy kandírozott narancshéjjal.